2013. április 1., hétfő

Végleg búcsúzott a Jersey Shore




Jersey Shore minden kétséget kizáróan korunk egyik legnépszerűbb valóságshow-ja volt. Ugyan mindössze három évig vetítették, de ez az idő bőven elég volt arra, hogy egy grandiózus világszenzációvá váljon.

A műsor 1,38 millió nézővel rajtolt 2009. decemberében, a finálé pedig már 4,8 millió nézőt érdekelt. Ez a 3,5 milliós növekedés magát az MTV-t is meglepte, hiszen eleinte nem szánták a műsort zászlós hajónak, csupán egy könnyed trash reality-nek. A harmadik évad premierje minden idők legmagasabb MTV-nézettségét szállította egészen a negyedik epizódig, ami összesen 8,87 millió nézőt jelentett. Napjainkban körül-belül ennyien nézik átlagban a Survivort, szóval hatalmas eredmény. Persze a hatodik évadra a nézettségen is meglátszott a szereplők és a formátum fáradása.

Tavaly decemberben láthattuk a hatodik szezont, ami alapjaiban különbözött az előző évadoktól. Ha lehet ilyet mondani, akkor talán egy kicsit alul is múlta őket. A Jersey Shore megszűnt annak a fiatalos partiműsornak lenni, ami egykor volt. Vegyük például Snooki-t. Öt évadon át bújt ágyba random pasikkal, állandóan seggrészegre itta magát, mely egészen vicces szituációkat eredményezett, esetlensége és szórakoztató egyénisége nem hiába tette a Jersey Shore legfényesebb csillagává. Aztán eljegyezték és terhes lett, így már nem nyalhatta ki lakótársai köldökéből a tequilát. Snooki házsártos lett, egyszerűen nem tudta nyújtani a tőle megszokott karaktert, a hatodik évadból részlegesen mellőzni is kellett. A házból kiköltöztették, hogy terhességét a forgatások ideje alatt nyugalomban vészelhesse át. Epizódonként morgott amiatt, hogy unatkozik és körül-belül ennyit is nyújtott az évadban.

Viszont nemcsak a 140 centis húsgombócot veszítettük el. Situation sem tűnt már a réginek. Tudni illik, a forgatások előtt kiderült, hogy alkoholizmussal és gyógyszerfüggőséggel küzd, ezért elvonóban próbált leszokni. Küzdelme egyelőre sikeresnek mondható, a műsor forgatása alatt egyetlen csepp alkohol nem csúszott le a torkán, sőt, olyannyira átértékelte életét, hogy idejét látta lehorgonyozni a szolis csaj mellett. Situation tehát egyszer sem bulizott önfeledten, szart sem kevert már (ahogyan ezt tette eddig) és igyekezett bekötni a fejét. Ugye, mennyire nem lehet ráismerni a műsorra?

A hatodik évad nem igazán bővelkedett említésre méltó történésekben. Ugyan maga a műsor a reality műfajának gyöngyszeme, de a hatodik évad már nem adta vissza fénykorát. A dráma és a szórakozás tökéletesen balanszban tartotta egymást az ötödik szezonig (na jó, talán Sam és Ronnie párkapcsolati válsághalmazát nem néztük volna évadokon át), most viszont gyakorlatilag olyan nagy volt a szürke köd a Jersey Shore-on, hogy elvesztettük szemünk elől a szereplőgárdát. Hat évad. Ez így volt szép.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése